Maak Powerpoint geschikt voor H5P | 4:09

Vraag

Hoe maak je Powerpoint geschikt voor de H5P Multipresentatie?

Plug-in

In deze microtraining toon ik je eerst waarom je huidige Powerpoint dia’s niet voldoen. Daarna volgt de oplossing. Ik ga ervan uit dat je als beheerder de interacties kunt selecteren in de H5P hub. Heb je de H5P plugin nog niet geïnstalleerd in je Moodle (versie 3.9.x of lager) en/of WordPress website, ga dan naar platformen.

Aanleiding

Het is een veel gestelde vraag: “Kun je Powerpoint importeren in H5P?” “Nee”, helaas is dat nog niet mogelijk, maar met relatief weinig tijd kun je er wel voor zorgen dat je Powerpoint dia’s vloeiend gaan passen in de H5P Multipresentatie. De oplossing zit in het aanpassen van de grootte van Powerpointdia’s en dat gaat over het aantal pixels in de breedte en hoogte.

Aangezien veel opleidingsmateriaal in Powerpoint staat, vormt de getoonde werkwijze een uitstekende  mogelijkheid om in relatief korte tijd de leerstof te hergebruiken en dat scheelt veel tijd. Daarbovenop kun je deze gelijk voorzien van uitgebreide interactie-faciliteiten die de H5P Multipresentatie biedt.

Werkwijze

Tijdens het afspelen zal de H5P video je een link tonen. Je kunt deze bekijken door er op te klikken. Wil je gelijk verder, laat de video dan gewoon door lopen.