Spotify voor E-learning

H5P_OER-HUB-groot

E-learning

Wil je ook zo graag je kennis in een E-learning zetten om het met de wereld te delen? Fantastisch, want je legt de informatie in 1 keer vast en voilà, iedereen kan er gebruik van maken. Maar pfff … een E-learning bouwen vraagt om tijd. Een hele hoop tijd zelfs. Nadenken over leerdoelen, didactiek en werkvormen. Daar bovenop komt nog de tijd voor het bouwen en het testen.
Wat zou het fijn zijn als de E-learning software eenvoudig is te leren en een deel van je E-learning al klaar voor je ligt voordat je eraan begint. Nou, dat vonden ze in Noorwegen ook en ze hebben er hun befaamde noorderlicht over laten schijnen. De oplossingen heten H5P en H5P OER HUB! 

H5P

Met H5P, oftewel HTML5 package, kun je prachtige E-learnings maken. Geen overdaad aan instelmogelijkheden, maar zeer intuïtief en bovenal lekker interactief. En weet je wat nou zo fijn is? Je kunt het op allerlei platvormen gebruiken: WordPress, Drupal, Moodle, en vele anderen.
Oké, die E-learnings moet je dus nog wel steeds creëren en de volledige inhoud kun je ook niet zomaar 1 op 1 overnemen van iemand anders. Dus, is daar ook een oplossing voor? Zeker want in datzelfde Noorwegen werkt men momenteel hard aan de H5P OER HUB.

H5P OER HUB

Dit wordt geen bunker, zoals de Seed Vault op Spitsbergen, maar een vrij toegankelijke wereldverzameling van kennis in E-learning vorm. E-learning ontwikkelaars delen hier hun content onder de Creative Commons licentie .

Als de H5P OER HUB klaar is, dan kun je hierin heerlijk grasduinen. Heb je gevonden wat je zocht, dan download je de E-learning, past deze aan en hergebruik je deze voor je eigen praktijk. Dat gaat jou zeker heel veel ontwikkeltijd schelen en je doet talrijke ideeën op. Mooi hè? Daarnaast kun je jouw E-learnings ook uploaden en daar hebben anderen dan weer profijt van. Kijk, samen ontwikkel je zo de Spotify voor E-learning.

98%

Hoe lang nog? De ontwikkeling van de H5P OER HUB is in volle gang; 98% is al klaar. Het is dus nog even wachten op de lancering. Waarom wachten, je kunt nu alvast zelf aan de slag met maken van je eigen E-learning. Ga naar de H5P interacties, bekijk de uitleg en de voorbeelden en ontwerp je eigen interactieve module.

De Noren kijken reikhalzend uit naar jouw creatie.