H5P xAPIkatchu | 2:00

Hoe bekijk je H5P resultaten in WordPress?

In deze microtraining geef ik antwoord op de vraag hoe je dat doet met de ‘H5P xAPIkatchu’. Ik ga ervan uit dat je als beheerder plug-ins kunt uploaden naar je WordPress website. Voor de juiste werking heb je dus 2 plug-ins nodig:

  1. H5P plug-in
  2. H5P xAPIkatchu
H5P resultaten?

Je hebt een aantal vragen bedacht, bijvoorbeeld met de H5P Quiz en deze op je WordPress website geplaatst. De bezoeker, al dan niet ingelogd, beantwoordt deze vragen en surft naar een andere pagina. De ingegeven antwoorden worden noch tijdelijk noch permanent ergens opgeslagen. Je kunt ze dus ook niet teruglezen, terwijl dat in een aantal gevallen best interessant kan zijn.

Om dit op te lossen kan je een Learning Record Store koppelen aan je WordPress website, zoals het open source Learning Locker. Daarin leg je alle resultaten van je quiz en andere H5P interacties vast om deze later weer uit te lezen. H5P kan dit uitstekend want zij maken gebruik van de zogenaamde Xperience API (xAPI). Dit is een open standaard die gebruikt wort om gegeven over ervaringen van gebruikers te communiceren naar andere platformen.  Een Learning Record Store koppelen is goed,  maar in de praktijk brengt dit toch wel heel wat werk met zich mee en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. En wat nu als je maar een hele kleine quiz hebt voor een specifiek doel?

H5P xAPIkatchu!

Oliver Tacke ontwikkelde deze plug-in om razendsnel en met minimale inspanningen die quiz resultaten uit te lezen. Met nadruk, deze plug-in is geen vervanging van een Learning Record Store, maar een praktische oplossing voor een klein aantal vragen. Ga je gebruik maken van ingelogde gebruikers, dan is het zaak rekening te houden met de AVG eisen.

Waar worden de resultaten dan opgeslagen?

De resultaten van de quiz worden opgeslagen in de database van WordPress en zijn te downloaden in CSV formaat. Met Excel kun je via de tab Gegevens | Van tekst een overzichtelijk spreadsheet maken. De plug-in biedt ook de mogelijkheid om te kiezen welke H5P interacties je de resultaten wilt zien en welke kolommen deel gaan uitmaken van het spreadsheet.

H5P xAPIkatchu vertaald naar het Nederlands.

Net als de meeste andere H5P interacties heeft Qsento deze  plug-in vertaald naar het Nederlands. De vertaling is gelijk door Oliver Tacke verwerkt in de plug-in versie 0.4.13 .

Werkwijze