H5P Kenmerken

H5P_Kenmerken_xl

Vraag

Hoe bepaal je de snel de status van de H5P interactie?

Antwoord

Maak gebruik van de kenmerken voor H5P interacties in Moodle en WordPress. De kenmerken geven precies aan wat de huidige situatie is van de H5P module.

Ontwikkeling

H5P groeit hard door en dat is te merken aan het steeds groter wordende aantal gebruikers, de toenemende hoeveelheid interacties en de uitbreiding van de organisatie achter H5P de ‘H5P Group’; voorheen Joubel. De eerste stabiele versie van H5P voor WordPress werd gelanceerd op 15 mei 2014. In de afgelopen 10 jaar zijn daar integraties voor andere applicaties bijgekomen:

   • Canvas

   • Brightspace

   • Blackboard

   • Moodle

   • Drupal

  Kenmerken

  Voor de huidige 63 H5P interacties is er al een tijd een praktische indeling beschikbaar; de ‘Interactiviteitsklasse‘.  Daarnaast geeft de ‘Multitool‘ aan of het gaat om een samengestelde interactie.
  Prachtig zul je zeggen, maar er zijn inmiddels wel meer kwalificaties nodig om die grote hoeveelheid H5P interacties uit elkaar te houden. Het toevoegen van de onderstaande kenmerken geeft de duidelijkheid over de status van de interactie. Je vindt ze vanaf nu terug bij elke interactie. 

  Let op, afhankelijk van het onderhoud door de H5P Group kunnen de kenmerken wijzigen.

  H5P_Hub
  H5P-Hub

  Indien zichtbaar, dan staat de interactie in de H5P-hub

  H5P interacties komen na een review door het core team in de H5P Hub. In dit menu kun je eenvoudig een interactie selecteren. Meestal staat een H5P interactie, die gemaakt is door derden,  niet direct in het menu. De interactie is wel te uploaden naar het menu en dan te gebruiken.

  H5P_Inactief
  Inactief

  Indien zichtbaar, dan werkt de interactie tijdelijk niet

  Om blijvend gebruik te maken hebben H5P interacties onderhoud nodig. Vooral de interacties die een connectie hebben met een bestaande applicatie. Door een wijziging in de xAPI of een complete nieuwe applicatie kan de de H5P interactie niet meer werken.  

  H5P-Vraag
  Vraag

  Indien zichtbaar, dan bevat de H5P interactie 1 of meerdere vraagmogelijkheden

  Veel H5P interacties beschikken de mogelijkheid om vragen te stellen. Het criterium voor een vraag is dat het antwoord juist of onjuist kan zijn en dat hiermee punten zijn te verdienen. 

  H5P-Moodle-cijferboek
  Cijferboek

  Indien zichtbaar, dan zijn de resultaten van de H5P interactie zichtbaar in het Moodle cijferboek

  H5P interacties waarmee punten zijn te verdienen kun je opennemen in het Moodle cijferboek. Op basis van de ingestelde normering kun je daarmee bepalen of een deelnemer geslaagd is of niet voor een bepaalde oefening. 

  Gereed voor AI
  AI-gereed

  Indien zichtbaar, dan beschikt de H5P interactie over tekstinvoer.

  Door gebruik te maken van o.a. ChatGPT kun je snel en eenvoudig H5P interacties maken als er tekstinvoer aanwezig is. Dit scheelt een hoop tijd en vermindert ook de kans op typfouten. Voor de eindpublicatie is er altijd de mogelijkheid tot redactie van de inhoud.