H5P Themakalender | Content calendar | 2:31

Vraag

Hoe toon je opleidingsmateriaal op het gewenste moment?

Plug-in

In deze microtraining geef ik antwoord op de vraag hoe je dat doet met de ‘H5P Themakalender’. Ik ga ervan uit dat je als beheerder de interacties kunt selecteren in de H5P hub. Heb je de H5P plug-in nog niet geïnstalleerd in je Moodle (versie 3.11.x of lager) en/of WordPress website, ga dan naar platformen.

Aanleiding

Stel, je geeft een aantal lessen waarvan het doel en de globale inhoud duidelijk is. Echter, je wilt de informatie pas vrijgeven na afloop van de les. Daarna kunnen de deelnemers de details leren tot aanvang van de volgende les. Hierdoor ben je in de gelegenheid om bij aanvang van de volgende les nog eens aan te sluiten bij hetgeen ze hebben geleerd en te helpen waar nodig. We kennen dit principe als de ‘zone van naaste ontwikkeling’ van Lev Vygotsky. 
In deze situatie zit er dus ook een einddatum aan de toegankelijkheid van het opleidingsmateriaal. Maar het kan ook zijn dat je de stof blijvend toegankelijk wilt maken. 
Het vrijgeven van kennis, tips en wetenswaardigheden zijn we al eerder tegengekomen bij de H5P interactie ‘Adventskalender‘. Deze was alleen toegankelijk in de maand december. In deze H5P interactie kun je alle maanden selecteren met begin- en eindtijden. 

Werkwijze

N.B. De interactie is op de publicatiedatum van deze blog nog niet officieel beschikbaar in de H5P-hub.

Voorbeeld

Klik hierboven op Reuse om de H5P interactie te downloaden. Upload deze naar je H5P-hub en je kunt ermee aan de slag.