H5P Tabbladen | Tabs | 2:27

Vraag

Hoe zorg je voor overzicht over je opleidingsmateriaal?

Plug-in

In deze microtraining geef ik antwoord op de vraag hoe je dat doet met de ‘H5P Tabbladen’. Ik ga ervan uit dat je als beheerder de interacties kunt selecteren in de H5P hub. Heb je de H5P plug-in nog niet geïnstalleerd in je Moodle (versie 3.11.x of lager) en/of WordPress website, ga dan naar platformen.

Aanleiding

Bij elkaar geplaatst hoeveelheden opleidingsmateriaal worden al snel onoverzichtelijk. De berg aan o.a. tekst en afbeeldingen kun je dan ook het beste groepen tot een logische hoofdstukken. Daarna maak je een inhoudsopgave en je kunt de snel opzoeken waar wat staat.
De H5P interactie tabbladen biedt grote voordelen. Het is voortaan makkelijk schakelen tussen de onderwerpen omdat deze zichtbaar zijn in de horizontale of verticale ‘menu-balk. 
Dit is een groot verschil met de H5P interacties ‘Column’ waarbij alle informatie onder elkaar wordt geplaatst.  

Tabbladen bieden ook de mogelijkheid om willekeurig door het lesmateriaal te navigeren. Door het goed clusteren van de de informatie voorkom je daarnaast mogelijke cognitieve overload. Dit doet zich al snel voor als je alle informatie onder elkaar plaatst. Tabbladen beschikt over 32 opties. Deze bestaan uit 27 H5P interacties en 5 toegevoegde selectiemogelijkheden zoals: tabel, tekst, afbeelding, links en video. Kortom een veelzijdige interactie waar je goed mee uit de voeten kunt.   

Werkwijze

N.B. De interactie is op de publicatiedatum van deze blog nog niet officieel beschikbaar in de H5P-hub.

Voorbeeld

Klik hierboven op Reuse om de H5P interactie te downloaden. Upload deze naar je H5P-hub en je kunt ermee aan de slag.