H5P Sleep en plaats | Drag and Drop | 3:42

Vraag

Hoe verbind je meerdere elementen tot een visueel logisch geheel?

Plug-in

In deze microtraining geef ik antwoord op de vraag hoe je dat doet met de ‘H5P Sleep en plaats’. Ik ga ervan uit dat je als beheerder de interacties kunt selecteren in de H5P hub. Heb je de H5P plugin nog niet geïnstalleerd in je Moodle (versie 3.11.x of lager) en/of WordPress website, ga dan naar platformen.

Aanleiding

Door teksten en afbeeldingen te slepen naar de juiste neerzetgebieden, maak je visueel logische combinaties. De meest eenvoudige versie is de koppeling tussen bijvoorbeeld één afbeelding en één tekst; de 1 op 1 relatie. Maar met de H5P ‘Sleep en plaats’ interactie kun je ook de moeilijkheidsgraad opvoeren. Bijvoorbeeld door één tekst aan meerdere afbeeldingen te koppelen; de 1 op n relatie. Tenslotte kun je meerdere teksten combineren met meerdere afbeeldingen; de n op n relatie. Het creëren van verschillende verbindingen laat ik in deze video zien.

Werkwijze

Tijdens het afspelen zal de H5P video een aantal keren stoppen en jou om een interactie vragen of je een link tonen. Heb je deze bekeken of wil je gelijk verder, druk dan op de knop.

 

Voorbeeld