H5P Interactieve video | Interactive Video | 4:45

Vraag

Hoe zorg je ervoor dat deelnemers je video absorberen?

Plug-in

In deze microtraining geef ik antwoord op de vraag hoe je dat doet met de ‘H5P Interactieve video. Ik ga ervan uit dat je als beheerder de interacties kunt selecteren in de H5P hub. Heb je de H5P plugin nog niet geïnstalleerd in je Moodle (versie 3.11.x of lager) en/of WordPress website, ga dan naar platformen.

Aanleiding

Video wordt steeds meer gebruikt om instructiefilmpjes te maken, een verhaal te vertellen of een ervaring te delen. Daarbij consumeer je als het ware het aangeboden beeldmateriaal. Hoe anders wordt dit als er tijdens de video van jou als deelnemers input wordt gevraagd. H5P biedt de mogelijkheid om middels een interactieve laag deelnemers te betrekken bij hetgeen getoond wordt en dat zet de deelnemer in een hele andere houding.

Werkwijze

Tijdens het afspelen zal de H5P video een aantal keren stoppen en jou om een interactie vragen. Heb je deze bekeken of wil je gelijk verder, druk dan op de knop. Aan het einde van de interactieve video wordt er gevraagd de antwoorden te verzenden. Deze actie is louter en alleen bedoeld om de werking van de vragen te tonen. De ingevoerde gegevens worden namelijk op geen enkele wijze vastgelegd.

Voorbeeld