H5P Essay | Essay | 3:02

Vraag

Hoe krijg je direct feedback op een tekst die je zelf hebt samengesteld?

Plug-in

In deze microtraining geef ik antwoord op de vraag hoe je dat doet met het ‘H5P Essay’. Ik ga ervan uit dat je als beheerder de interacties kunt selecteren in de H5P hub. Heb je de H5P plugin nog niet geïnstalleerd in je Moodle (versie 3.11.x of lager) en/of WordPress website, ga dan naar platformen.

Aanleiding

Als er één groep is die veel essays maakt, dan zijn dat wel studenten. Auteurs kunnen met deze H5P interactie bij studenten cognitieve inspanningen stimuleren die nodig zijn om onderscheid te maken tussen belangrijke feiten en minder relevante details. Een andere toepassing is het construeren van teksten waarin specifieke trefwoorden moeten staan. Dit kan essentieel zijn bij het volgen van bepaalde protocollen. In het onderstaande voorbeeld draait het om de uitleg van een specifieke tekst over het onderwerp ‘Projectmatig realiseren’.

Werkwijze

Tijdens het afspelen zal de H5P video een aantal keren stoppen en jou om een interactie vragen. Heb je deze bekeken of wil je gelijk verder, druk dan op de knop.

 

Voorbeeld