H5P Discussie | Discussion | 2:47

Vraag

Hoe draag je bij aan de voorbereiding van een goede discussie?

Plug-in

In deze microtraining geef ik antwoord op de vraag hoe je dat doet met de ‘H5P Discussie’. Ik ga ervan uit dat je als beheerder de interacties kunt selecteren in de H5P hub. Heb je de H5P plug-in nog niet geïnstalleerd in je Moodle (versie 3.11.x of lager) en/of WordPress website, ga dan naar platformen.

Aanleiding

Bij het afwegen van argumenten is het cruciaal om zorgvuldig alle standpunten te overwegen voordat een conclusie wordt getrokken. Analyseer de feiten en bekijk de verschillende perspectieven om een evenwichtig oordeel te vormen. Het vermogen om sterke argumenten te identificeren en zwakke punten te erkennen, bevordert een eerlijke beoordeling.
Een samenvatting aan het einde van dit proces helpt bij het verhelderen van de belangrijkste punten en conclusies. Het stellen van heldere criteria voor evaluatie en het wegen van de relevantie van elk argument dragen bij aan een doordachte en weloverwogen besluitvorming.

Deze H5P interactie stelt je in staat argumenten aan te dragen voor een goede discussie. Deelnemers kunnen deze argumenten vervolgens rubriceren in 2 categorieën: ‘Voor’ en ‘Tegen’. Daarnaast kunnen de deelnemers bestaande argumenten verwijderen en nieuwe toevoegen. Tenslotte is het mogelijk een onderbouwing te geven voor de afweging en de eventuele wijzigingen in de argumenten. Het geheel kan als Word document worden geëxporteerd.

Werkwijze

N.B. De interactie is op de publicatiedatum van deze blog nog niet officieel beschikbaar in de H5P-hub.

Voorbeeld

Klik hierboven op Reuse om de H5P interactie te downloaden. Upload deze naar je H5P-hub en je kunt ermee aan de slag.