H5P Dialoogkaarten | Dialog Cards | 2:29

Vraag

Hoe associeer je woorden met beeld en geluid?

Plug-in

In deze microtraining geef ik antwoord op de vraag hoe je dat doet met de ‘H5P Dialoogkaaren’. Ik ga ervan uit dat je als beheerder de interacties kunt selecteren in de H5P hub. Heb je de H5P plugin nog niet geïnstalleerd in je Moodle (versie 3.11.x of lager) en/of WordPress website, ga dan naar ga dan naar platformen.

Aanleiding

Hoewel deze interactie in eerste instantie vooral zal worden gebruikt om een taal te leren, is de reikwijdte ervan veel groter. Dit komt door een slimme combinatie van het tonen van een tekst, een afbeelding en een luisterfragment. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een klikbare tip.
Het antwoord krijg je pas als je de dialoogkaart omdraait en juist daarin zit een prachtig leermoment. Wil je gelijk kijken, druk je op de tip-knop of daag je jezelf uit om het antwoord te geven voordat je de kaart omdraait? In dit voorbeeld laat ik je naast het leren van de Japanse uitspraak van een aikidotechniek ook gelijk de veelzijdige toepassing van de afbeelding zien.

Werkwijze

Tijdens het afspelen zal de H5P video een keer stoppen en jou om een interactie vragen. Heb je deze bekeken of wil je gelijk verder, druk dan op de knop.

Voorbeeld

Nog niet beschikbaar