H5P Column | Column | 1:55

Vraag

Hoe maak je een veelzijdige pakkende column?

Plug-in

In deze microtraining geef ik antwoord op de vraag hoe je dat doet met de ‘H5P Column. Ik ga ervan uit dat je als beheerder de interacties kunt selecteren in de H5P hub. Heb je de H5P plugin nog niet geïnstalleerd in je Moodle (versie 3.11.x of lager) en/of WordPress website, ga dan naar platformen.

Aanleiding

De basis van een goede column begint met het laten doorklinken van je ‘eigen’ stemgeluid in je verhaal. Met deze H5P interactie kun je ‘letterlijk’ je eigen stem laten horen en dat is een fraaie toevoeging die een ‘gewone’ geschreven column overtreft. Daarnaast beschik je maar liefst over 27 andere mogelijkheden om je informatiecolumn onder de aandacht te brengen. Al met al keuze genoeg om elke keer je lezers weer te verrassen met een levendige column.

De interactie vertoont grote overeenkomsten met het H5P ‘Interactieve Boek‘. Maar er zijn ook een aantal verschillen. Het overzicht vind je onderaan de pagina.

Werkwijze

Tijdens het afspelen zal de H5P video een paar keer stoppen en jou om een interactie vragen. Heb je deze bekeken of wil je gelijk verder, druk dan op de knop.

Voorbeeld
Verschillen

H5P_interactievergelijking