H5P Bingo | Bingo | 2:29

Vraag

Hoe activeer je voorkennis spelenderwijs?

Plug-in

In deze microtraining geef ik antwoord op de vraag hoe je dat doet met de ‘H5P Bingo’. Ik ga ervan uit dat je als beheerder de interacties kunt selecteren in de H5P hub. Heb je de H5P plugin nog niet geïnstalleerd in je Moodle (versie 3.11.x of lager) en/of WordPress website, ga dan naar platformen.

Aanleiding

Leren en vooral onthouden wat je leert gaat een stuk beter als je dit aansluit bij eerder opgedane kennis. Dit staat bekend als de ‘zone van naaste ontwikkeling’ van Lev Vygotsky.

De wijzen waarop dit kan zijn legio. Denk daarbij aan een woordenwolk die cursisten samen kunnen maken over een bepaald onderwerp.  Een andere mogelijkheid is dat cursisten elkaar interviewen over een bepaald onderwerp en dit daarna plenair bespreken. In de H5P interactie Bingo kun je naast cijfers ook woorden plaatsen. De woordenkaarten gebruik je dan als spel om te achterhalen wie het snelst een rij vol heeft. Vervolgens krijgt die persoon als eerste het woord om de onderwerpen toe te lichten en daarna volgt de rest. Dat is nog eens een activerend begin van de cursus!

Werkwijze

 

N.B. De interactie is op de publicatiedatum van deze blog nog niet officieel beschikbaar in de H5P-hub.

 

Voorbeeld

 

Klik hierboven op Reuse om de H5P interactie te downloaden. Upload deze naar je H5P-hub en je kunt ermee aan de slag.