H5P Audio recorder & speler | Audio recorder & audio | 2:50

Vraag

Hoe train je spreek- en luistervaardigheid?

Plug-in

In deze microtraining geef ik antwoord op de vraag hoe je dat doet met de ‘H5P Recorder & Speler’. Ik ga ervan uit dat je als beheerder de interacties kunt selecteren in de H5P hub. Heb je de H5P plugin nog niet geïnstalleerd in je Moodle (versie 3.11.x of lager) en/of WordPress website, ga dan naar platformen.

Aanleiding

De toepassingen van spreek- en luistervaardigheid zijn immens. Bijvoorbeeld om Frans, Duits en/of  Engels te leren. Een andere mogelijkheid is het gebruik tijdens een inburgeringscursus. Een laatste voorbeeld betreft de doktersassistenten, die zich hebben gespecialiseerd tot triagisten. Voor hen is spreek- en luistervaardigheid van cruciaal belang om tijdens een telefoongesprek de juiste urgentie te kunnen bepalen en de patiënt te informeren over het vervolgtraject.
Het grote voordeel bij het gebruik van de H5P recorder is, dat je niet wordt afgeleid door toegevoegd beeldmateriaal en daarmee is de focus van het leren dus geheel gericht op de auditieve component. Kortom, deze plug-ins zijn uitermate geschikt voor verbale communicatietrainingen.

Werkwijze

Tijdens het afspelen zal de H5P video een aantal keren stoppen en jou om een interactie vragen. Heb je deze bekeken of wil je gelijk verder, druk dan op de knop.

 

Voorbeeld

Luister naar de volledige H5P introductie tekst.

 

Ga nu zelf aan de slag met de H5P recoder.