Gebruik H5P zonder platform

H5P_Editor

H5P zonder platform

Je wilt aan de slag met het maken van E-learnings en de tool van je keuze is H5P. Maar om daarmee interacties te bouwen, heb je toch een platform nodig zoals WordPress, Moodle of Drupal? En betekent dat niet extra tijd en geld investeren?
Niet meer! Want met de gratis H5P Editor van Lumi kun je gelijk aan de slag met het bouwen van interactieve E-learning modules op je eigen PC.
De applicatie is beschikbaar voor Windows, macOS of Linux. Voor Windows kun je zelfs direct terecht in de Microsoft store. Het grootste voordeel van de H5P editor is dat lekker kunt bouwen zonder internetaansluiting.

Maken en tonen

In de editor creëer je gemakkelijk een nieuwe H5P interactie of open je een bestaande. Een nieuwe selecteer je in de overzichtelijke H5P hub. Eventuele H5P updates werk je snel bij en daarmee beschik je altijd over de meest recente versie.
Is je interactie klaar, dan kun je deze gelijk bekijken door op de knop ‘VIEW’ te klikken. Mocht je nog wat aan willen passen dan kan via de knop ‘EDIT’. Via het menu bewaar je alle interacties overzichtelijk op je eigen PC.

Exporteren

Maar stel dat je nu jouw H5P interactie aan iemand wilt laten zien die nog helemaal niet bekend is met H5P. Wat dan? Ook daar is door Lumi aan gedacht. Want ze hebben een slimme oplossing ingebouwd om je interactie te exporteren naar HTML5 formaat. De ontvanger opent de interactie zonder dat er software moet worden geïnstalleerd. En ook dit bestand is volledig interactief. Kijk, dat is nog eens fijn werken! Het is dus ook een hele praktisch oplossing als je een review op je E-learning module wilt hebben.

E-learning modules

Je wilt nu vast gelijk aan de slag met het bouwen van E-learning modules. Oké, dan is het wel zo fijn als je per interactie uitleg krijgt en een goed voorbeeld kunt bekijken. Ook dat ligt binnen handbereik. Ga naar de H5P interacties, volg de gratis H5P microtrainingen en laat je inspireren door meer dan dan 50 interactieve voorbeelden.

Zijn je modules klaar? Stuur ons een voorbeeld in HTML5 formaat, want wij zijn reuze benieuwd naar jouw creaties!